etusivu kanila kanit myynnissä yhteydenotto

 

Kanila

Olen Jaana Vainikka -94 syntynyt nainen. Asun kanieni kanssa Vantaalla. Hermeliinejä minulla on ollut jo vuodesta 2005. Hermeliinien kasvatus alkoi kiinnostamaan heti, kun ikää alkoi olemaan 18-vuotta. Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto hyväksyi kasvattajanimeni Jet-Cet`s vuonna 2014 ja Suomen Kaniyhdistys syksyllä 2015!

Kotona asustaa näyttelykanien lisäksi myös muutama estekani. Painotun kuitenkin näyttelyihin enemmän, jossa meidät tullaan näkemään aktiivisesti ympärisuomea.

Tavoitteeni on kasvattaa rotupuhtaita hermeliini-, kääpiöjäniskaneja standardin mukaan. Kasvatan kaneja pienimuotoisesti toistaiseksi.

Kanit asuvat väliaikaisesti tehdashäkeissä 100 x 50cm ja 120 x 55cm. Tulevaisuudessa tarkoitus olisi rakentaa kerroshäkit 120 x 55cm.

Kanimme elävät lähinnä kuivalla laadukkaalla heinällä ja vedellä. Talvisin kuitenkin saavat pellettiä lisäksi ja kesäisin tuorettaheinää. Herkkuina kanimme saavat porkkanaa, salaattia ja kuivattua leipää.

Meillä siivotaan kanien häkit kerran viikossa, tarpeen mukaan useammin. Käytän häkkien pohjalla purua. Jokaisessa häkissä on kanille vessalaatikko, johon kanit tekevät tarpeensa. Vessalaatikossa käytän puupellettiä joskus seassa myös purua. Käytämme kaneilla vesipulloja, jotka putsaamme kerran kuukaudessa.


Copyrigh ©   Webdesign & photos © Jaana Vainikka